Dr. David Serrano Blanquer

DSC04542David Serrano Blanquer (Sabadell, 1966) és doctor en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la primera tesi sobre literatura concentracionària a l’estat. Membre del grup CONINCOM (Conflicte, Infància i Comunicació) de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Ha dirigit, entre altres, el projecte de Dictionnaire critique de la littérature européenne des camps de concentration et d’extermination (2006-2007), encarregat per la Unió Europea. Fundador i director del CILEC (Centre d’Investigació de la Literatura Europea Concentracionària), centrat en la recerca al voltant de la memòria democràtica i els valors democràtics. Les seves darreres recerques se centren en l’àmbit de la pedagogia de la memòria.

És Assessor Internacional en Drets Humans del Ministerio de Cultura de la República Oriental de Uruguay, on està liderant un projecte de recerca dels supervivents jueus de la Shoah i col·laborant amb la Universidad ORT i el Instituto IPA de Magisterio.

Ha publicat, entre altres, Un català a Mauthausen (2001), Españoles en los campos nazis, hablan los testimonios (2004), L’Hora Blanca. L’holocaust i Joaquim Amat Piniella (2004), Les dones als camps nazis (2004), Morir en Gernika-Lumo: 1938-1940 (2006), Un cadáver en el espejo. La odisea de Juan Camacho: Gádor, Mauthausen, Montevideo (2011). Ha editat les memòries d’Isaac Borojovich, Marcial Mayans, Concha Pérez i Neus Català, i ha publicat les obres inèdites d’Amat Piniella. A banda, ha participat en diversos volums col·lectius i congressos internacionals sobre repressió franquista, deportació i literatura autobiogràfica.

Ha rebut el Premi d’Experiències Pedagògiques de Recerca (1997), Premi d’Assaig Antoni Esteve (1999), Premi Fundació Caixa Sabadell (2001), Premi d’Assaig Joan Arús (2003) i Premi als Valors Republicans (2005).

Anuncis

Una resposta a Dr. David Serrano Blanquer

  1. Retroenllaç: Nuevas incorporaciones al grupo Conincom | CONiNCOM

Els comentaris estan tancats.